Junior Salarisadministrateur

Junior Salarisadministrateur

Auren Amersfoort

Wat is vereist?

 • Afgeronde mbo-4 opleiding, bij voorkeur ook een PDL diploma of je bent bezig om deze te behalen
 • 1-3 jaar werkervaring op het gebied van salarisadministratie
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je werkt nauwkeurig, klantgericht en hebt oog voor kwaliteit

Wat krijg je?

 • €2.484 - €3.441 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 40-urige werkweek
 • 26 vakantiedagen + de mogelijkheid om 6 extra vakantiedagen te kopen
 • Passende studiefaciliteiten, training-on-the job en persoonlijke begeleiding

Wat doe je?

 • 70% Verwerken van mutaties en vragen van klanten beantwoorden
 • 20% Pensioenaangiften corrigeren
 • 10% Documenten met mutaties archiveren

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Interesse

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op.

Vacature

Als Junior Salarisadministrateur bij Auren ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig verwerken van maandelijkse mutaties die klanten aanleveren voor de salarisadministratie en de daaropvolgende controle. Daarnaast ben je het centrale aanspreekpunt voor klanten, zowel telefonisch als per e-mail, waar je vragen beantwoordt en ondersteuning biedt. Daarbij draag je bij aan het verzenden en corrigeren van loonaangiften en pensioenaangiften.

In deze functie ligt de nadruk niet alleen op het zorgvuldig verwerken van salarisgerelateerde mutaties, maar ben je ook verantwoordelijk voor het begeleiden van klanten bij vragen en het oplossen van eventuele onduidelijkheden. Je speelt een belangrijke rol in de loonadministratie door loonaangiften en pensioenaangiften te verzenden en te corrigeren, waarbij nauwkeurigheid en compliance van groot belang zijn.

Je wordt onderdeel van het Salarisadministratieteam, dat momenteel bestaat uit twee medewerkers: een Junior en een Senior Salarisadministrateur.

Als je het leuk vindt om oplossingsgericht te zijn, breder te denken en je het geen probleem vindt om met piekmomenten om te kunnen gaan, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Junior Salarisadministrateur

Op een leuke werkdag heb je na de opstart een aantal interessante mutaties om te verwerken en kun je klantvragen met gemak beantwoorden. Tussendoor deelt het team een lach en voelt een lastige casus na gezamenlijke probleemoplossing als een overwinning.

Op een minder leuke werkdag navigeer je strakke deadlines voor salarisverwerking en beantwoord je vragen van ongeduldige klanten met complexe problemen. Het behouden van overzicht en het tijdig voorzien van iedereen van antwoorden kunnen uitdagingen zijn. Daarnaast kan het corrigeren van pensioenaangiften puzzelwerk met zich meebrengen.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je hebt te maken met een complexe vraag van een klant over bijzondere uitbetalingen en je moet het antwoord onderzoeken en verwerken in het salarisverwerkingssysteem. Wat doe je?

Het is belangrijk dat je zorgvuldig bent wanneer je dit soort vraagstukken oplost. Allereerst ga je informatie en relevante databronnen raadplegen, zowel intern als extern, om een helder inzicht te krijgen in de bijzondere uitbetaling waar de klant naar vraagt. Je analyseert de ontvangen informatie grondig en vergelijkt deze met de huidige systemen, processen en procedures.

Bij een onduidelijke situatie neem je contact op met je senior voor advies over potentiële oplossingen om het probleem van de klant te verhelpen. Wanneer je een potentiële oplossing hebt, leg je dit voor aan je team om het te bespreken. Als het team de oplossing goedkeurt, verwerk je het in het salarisverwerkingssysteem volgens de gestandaardiseerde procedures van de organisatie. Het tonen van initiatief en professioneel werk, samen met effectieve samenwerking en communicatie binnen het team, zijn van groot belang voor een succesvolle afhandeling van dergelijke zaken.

Groeipad

Het groeipad binnen Auren wordt grotendeels bepaald door je eigen inzet en ambitie. In het vak van Accountant is er een vereiste permanente educatie. Om de individuele ontwikkelbehoeften van medewerkers te begrijpen, voeren we regelmatig gesprekken en hanteren we HR-cycli. Daarnaast bieden we een management development traject aan. Via de AurenAcademy krijgen medewerkers de mogelijkheid om zelf e-learning modules te selecteren en hun kennis verder te verdiepen.

Junior Salarisadministrateur

Werken bij Auren

Auren staat bekend als de vertrouwde partner voor het MKB en excelleert in diverse vakgebieden, waaronder Accountancy, Audit & Assurance, Salarisadministratie, Consulting en Tax & Legal. Als betrokken partner in zaken doen, streven wij ernaar onze klanten bij te staan in het behalen van hun doelen. Heldere inzichten in financiële vraagstukken worden verschaft door middel van betrouwbare rapportages en innovatieve oplossingen worden geboden ter bevordering van een duurzame bedrijfsvoering. Bij Auren staat centraal dat de succesvolle groei van onze klanten voorop staat en ons doel is om gezamenlijk te werken aan een solide zakelijke toekomst.

 • Kantoor in Amersfoort en Amsterdam
 • Actief in Nederland en in 11 landen wereldwijd
 • 40% / 60%
 • Gem. leeftijd 35 jaar
 • Casual smart
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Tenminste 50 medewerkers

Collega's

Krissie (54) - Office Manager

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Omdat de branche voor mij nieuw is en ik energie krijg van de jongelui op de werkvloer.

Wat was je vorige baan?
Event coördinator

Wat doe je in je vrije tijd?
Koken, uitproberen nieuwe recepten, volleyballen en kijken naar handbalwedstrijden in Aalmeer.

Denny (33) - Senior Manager Audit & Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in 2012 begonnen met werken in de administratie- en samenstelpraktijk als bijbaan, naast mijn voltijdstudie Accountancy & Control aan de UvA. Auren gaf me de gelegenheid om alvast praktijkervaring op te doen in het vakgebied, met het doel om mijn master in deeltijd te volgen en door te groeien naar de Audit & Assurance praktijk. Uiteindelijk heb ik ongeveer twee jaar in de samenstelpraktijk gewerkt. Deze periode is een onmisbare basis geweest, een kans die Auren mij geboden heeft.

Wat was je vorige baan?
Auren is mijn eerste werkgever op het gebied van accountancy, al bijna 12,5 jaar!

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd door brengen met zoontje en partner, drankje doen met vrienden en het volgen van sport

Max (23) - Associate Audit & Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij Auren gaan werken omdat zij gevestigd zijn in de regio Amsterdam met een internationaal klantenpakket. Daarnaast zijn ze gehuisvest in een mooi pand, waar een leuke sfeer heerst tussen de collega’s. Ook biedt Auren veel doorgroeimogelijkheden en uitdagingen.

Wat was je vorige baan?
Barman

Wat doe je in je vrije tijd?
Voetballen, fitnessen en afspreken met vrienden op een terrasje of festival

Aurelia (25) - Associate Audit & Assurance

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben benaderd door de recruiter van Auren en ik ben op gesprek gegaan. Het was een goed gesprek en het voelde goed.

Wat heb je gestudeerd?
Master of science in Accounting

Interessante baan?

Interesse Solliciteer nu